torstai 3. huhtikuuta 2014

Hurskaat sisaret

Federico Andahazi - Hurskaat sisaret (1998)

Aloitin lukeemaan tätä kirjaa, koska se oli lyhyt ja nopeasti luettavissa (minulta meni ehkä noin 3-4 tuntia parin tauon kanssa). Aluksi se vaikutti olevan tylsää liirum laarumia koko kirja, ja niinhän sen vähän olikin! Oli se kuitenkin mielenkiintoinen.

Päähenkilö saa omituisia mustia kirjeitä, eikä hän aluksi tiedä niiden lähettäjää. Kuitenkin aika pian kirjeiden lähettäjä kertoo kuka hän on; yksi kolmesta siskoksesta, jotka tarvitsevat miehiltä tärkeää asiaa pysyäkseen hengissä. Yksi siskoksista on aikamoinen hirviö, ja kirja sai kyllä herätettyä odotuksia, että MILLOIN SE HIRVIÖ NÄYTTÄYTYY?!?!?!?! Ja loppua kohden alkoi jännitys vain tiivistyä aikalailla.

Kirja oli ihanasti hieman goottihenkinen ja ironisella tavalla kauhua ja kauhuromantiikkaa.
Tarina saa hienoisen vanhanajan säväyksen siitä, että siinä lähetellään kirjeitä (tuli ihan aikaisemmin lukemani Dracula mieleen), ja siitä, että sen tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1816 ja Sveitsissä sijaitsevaan kartanoon.

Hurskaat sisaret oli mielenkiintoinen, raju, jännittävä, hieman pelottavakin ja ilkeämielinen. Loppuratkaisu oli julma ja kauhea, mikä ei itseäni kuitenkaan lopulta haitannut, hieman yllätti ehkä. Vaikka toisaalta ei; moni asia oli odotettavissa.
Kuitenkin suosittelen tätä kirjaa! Oli erikoinen.

ARVOSANA 5/5

1 kommentti:

Lukuholistin maistiaiset kirjoitti...

Sinulle on blogihaaste blogissani. ihania ilmoija ja mukavia hetkiä kysymysten parissa ;)